Vessen véget a lábszagnak. Ezzel a 10 egyszerű trükkel.

Snímka obrazovky 2016-07-27 o 10.40.45

Ha a cipő lehúzáskor találkoznak ezzel a problémával, itt a legfőbb ideje, hogy kipróbálja ezeket a tippeket, hogy vehet ennek végét.

  1. Izzadságátló 

Próbálják ki a lábra kenni az izzadságátlót, amelyet a hónalj alá használnak. Gátolja az izzadást és a rossz szagot is. Kenjék rá, ami előtt zoknit és cipőt húznak.

2. Hajszárító 

Ha a szagos és köröm gombára hajlamos, szárítsa hajszárítóval a legalacsonyabb hőmérsékleten. Megvédi a bőr infekciótól és lenyeli a nedvességet.

3. Fekete tea

Adjanak 2 tea tasakot 2 csésze vízhez és főzzék 15 percig. Aztán vegyék ki a tea tasakokat és vegyítsék el a teát 2 liter vízzel. Hagyják pár percig lehűlni, és tegyék bele a teába a lábukat legalább 30 percre. Ismételjék naponta. A fekete tea csersavat tartalmaz, ami megöli a baktériumokat, bezárja a pórusokat és segíti eltávolítani a lábszagot és az izzadást.

4. Epsom só

Tegyenek 2 csésze sót egy nagyobb tálba, ami már félig tele van meleg vízzel. Áztassák a lábukat 15 percig, legjobb, ha naponta 2 szer. Az Epsom sónak összehúzó hatása van, megvéd a baktériumok ellen és eltávolítja a lábszagot.

5. Benzoyl Peroxide 

Hogy nyerjen a baktériumok ellen, kenje be a láb alsó részét ezzel az 5% vagy 10% géllel. Ez a gél segít a bőrnek, amely pattanásra hajlamos. Snímka obrazovky 2016-07-27 o 10.40.54

6. Ecet és kakukkfű olaj

Öntsenek egy csésze ecetet meleg vizes lábfürdőbe, és hozzáadhatnak egy pár csepp kakukkfű olajt is. Annak erős fertőtlenítő hatása van, amely eltávolítja a baktériumokat, amelyek a lábszagot okozzák. Mártsák a lábukat a fürdőbe 15 – 20 percre és ismételjék minden nap egy hétig.

7. Levendulaolaj

Alvás előtt, dörzsöljön a lábba egy pár csepp levendulaolajt és hagyja hatni egész éjszakán át. Nemhogy csak a láb jó szagú lesz, de még így eltávolítja a baktériumokat is.

8. Láb púder 

Használhatnak speciális púdert is, amely elnyeli a szagot és akadályozza az izzadást is.

9. Szódabikarbóna

Szórja rá a lábra, neutralizálja a szagot. Ismételje párszor hetente.

10. Kukoricakeményítő 

Ha a szagos és izzadt lábról van szó, akkor a kukoricakeményítő az első segély. Szórja rá a lábára vagy a cipőjébe. A keményítő elnyeli az izzadságot és eltávolítja a szagot.

Forrás: www.womendailymagazine.com

Tags from the story
,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.