A tudósok találtak egy egészen konzervált testet, amely 500 éves. A legnagyobb sokk akkor jött, amikor rájöttek, hogy mi van belül.

Snímka obrazovky 2016-08-04 o 7.04.28

Amikor elképzelnek egy 500 éves test maradványait, akkor biztos arra gondolnak, hogy találhattak valamilyen csontokat vagy anyagot az öltözetből. Hát képzeljék el a meglepésüket, amikor megtalálták a lány testét és egészen megőrizve. És még csak 15 éves volt a halál időpontjában.

A teste be volt fagyva egy argentin vulkán közelében. A lány haja, teste és testbőre, olyan tökéletesen volt megőrizve ideális hőmérsékletnél, hogy tényleg először azt gondolták, hogy nemrég halt meg.

Az Inkák gyakran feláldozták a gyerekeket ebben a korba az isteneiknek. Ezeket a feláldozási szertartásokat capacocha-nak hívtak, és utánuk következtek valamilyen jelentős kulturális események – mint például a császár halála, vagy ellenőrizhetetlen éhség.

A tudósok, amelyek megtalálták a lányt, képesek voltak megállapítani, hogy megvolt, betegedve tuberkulózisnak hasonló betegségben, és remélik, hogy a test minták, amelyeket vettek, segít nekik a modern betegségek gyógyítására.

Igazán, senki sem gondolta, hogy a szervek ilyen jól meg lehetnek őrizve ennyi év alatt, csak természeti erők segítségével.

Ha tetszett önnek ez a cikk nefelejcse el megosztani a barátaival.

Tags from the story
,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.