Tudósok rá jöttek, hogy az emberek akik több mint 40 évesek, nem kéne hogy dolgozzanak több mint 3 napot hetente.

Snímka obrazovky 2016-05-16 o 22.44.44

A gazdasági kutatással összhangban, a 3-napos munka hét legjobb a 40-éves fölüli embereknek. A tudósok azt gondolják hogy a részmunka idő optimális egyensúlyban van az agy kifáradásával és sarkat elmével. A kutatás publikálva volt a Melbourne-i intézet munkájában, ahol elemezték az agy teszteket és a munka szokást, amit a 3000 férfi és 3500 nőn, 40-év felet hajtottak végre, Ausztráliában.

Tudósok akik elemezték 6500 ember munka szokását Ausztráliában, javasolták, hogy a részmunka idő optimális egyensúlyban van az agy kifáradásával és sarkat elmével.

Azok akik 25 órát dolgoztak hetente, legmagasabb pontokat kaptak a tesztben, ahol megkérték őket, hogy hangosan olvassanak, hátulról soroljál el a szám példákat, betűket kössenek a számokhoz és még hozzá idő nyomás alatt. 40-órás munkahétnél már enyhén kevesebb pontot szereztek és az 55 vagy több órás munkahétnél a kutatások azt mutatták, hogy rosszabb eredmény értek el, mintha nem is dolgoztak volna. Bizonyítékok azt mutatták hogy az átdolgozás az agy funkció csökkenéséhez vezetet.

Colin McKenzie, gazdasági professzor a Keio egyetemen Japánban azt mondta: „ Több országban emelkedik a nyugdíjba menő évkor, és ezzel emelkedik az életkor mikor lehet nyugdíjat kapni.” Ez azt jelenti hogy az embereknek tovább kell dolgozniuk, hogy nyugdíjba mehessenek. A szellemi serkentés mérete a munka óráktól is függhet. A munka serkenteni tudja az agy működést, de ugyanakkor a hosszú munkaórák emelik a stresszt és a fáradságot. „Arra akarunk figyelmet fordítani, hogy a különbségek a munkaórákban nagyon fontosak a kognitív fenntartás működésénél középkorban és idősebbeknél. Ez azt jelenti, hogy a közép és magasabb korban a részmunka nagyon hatásos lehetne a kognitív képesség fenntartásánál.

Snímka obrazovky 2016-05-16 o 22.44.24

  • 3 napos munka hét ideális lenne 40-év fölülieteknek
  • Tudósok mutatják, hogy részmunka vagy 25 órás munkahét ideális egyensúlyban van az agy kifáradásával és sarkat elmével
  • Kutatások rájöttek, hogy az átdolgozásnál az agy funkció csökkenéséhez vezetethet

 

Forrás: dailymail.co.uk

Tags from the story
, , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.