Tökéletes fokhagymás zsemle. Készen van 30 perc alatt, és elbűvöli vele az egész családot. Egyszerű és finom.

snimka-obrazovky-2016-09-19-o-19-53-39

A házi zsemle sokkal finomabb, mint az üzleti, ha tudja, hogyan kell elkészíteni. És mi ma megmutatjuk önöknek, hogyan kell elkészíteni. Együtt fantasztikus fokhagymás zsemléket készítünk.

Hozzávalók: 

  • 1 csésze víz
  • 3 kanál napraforgó olaj
  • 10 g élesztő
  • 3 fokhagyma gerezd
  • 1 kanál cukor
  • Csipetnyi só
  • 3 csésze sima liszt

Elkészítés: 

  1. Összekeverjük az olajt, cukrot, sót, élesztőt és a lisztet egy közepesen nagy tálban.
  2. Összegyúrjuk rugalmas tésztára és fokozatosan hozzáadjuk a vizet is. A tésztát először fakanállal keverjük, aztán még kézzel átdolgozzuk.
  3. A tésztából golyót formálunk alma nagyságban.
  4. A golyót tepsire tesszük, amelyet először sütőpapírral fedünk ki.   A golyót konyhatörlővel lefedjük és hagyjuk állni 5 percig.
  5. Most már csak sütjük a sütőben 180 °C amíg aranyszíne lesz.
  6. Kivesszük a sütőből és megkenjük fokhagymával. Megszórhatjuk a kedvenc fűszerünkkel is.

És készen van. Jó étvágyat!

Forrás: www.sovkusom.ru

Tags from the story
,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.