Titkos trükk, hogyan legyen tiszta és szagos a vécénk.

snimka-obrazovky-2016-09-08-o-23-03-06

A tiszta vécé egy természetes dolog, minden háztartásban. De nem mindig tudjuk ezt egyszerűen elérni, annak ellenére is, hogy sok pénzt költöttünk drága vécé tisztítókra. Ezek tartalmazhatnak káros adalékokat, mint a fehérítő, amely károsan hat a tüdőre. Ha a klór, amely a fehérítőben van, kombinálva van akármilyen savval, mérges gázt alakíthat ki. Ezen kívül, úgy hat, mint a felingerlő és pusztít mindent, amivel érintkezik.

A hagyományos vécétisztítók, 10% – 50 % sósavat tartalmaznak, amelyet ha belélegzenek, az ingerli a légutakat és károsítja a vesét.

Van, amely tisztítók a szagosítójuk miatt fejfájást okozhatnak, tüdő ingert vagy allergikus reakciót.

Megmutatjuk, hogyan tud otthon saját vécétisztítót elkészíteni.

Hozzávalók:

  • ½ csésze citromsav
  • ½ csésze szódabikarbóna
  • 25 csepp eszencia olaj – saját választása szerint, de ajánlva van a citrom vagy narancs szagú, a magas tisztító és fertőtlenítő hatása miatt és az illata miatt.
  • ½ csésze kukoricakeményítő
  • Víz, a szórófejes üvegben
  • 1 lezárható tasak (kb. 250×350 mm)
  • Forma a tisztító darabok formálására

Elkészítés: 

Az összes hozzávalót az eszenciaolaj kivételével, a tasakba tesszük, és jól összerázzuk. Kinyitjuk a tasakot és hozzáadunk 2 – 3 víz fröccsöt, ismét lezárjuk, és jól összekeverjük. Ezt kb. 5 – 7 szer megismételjük. Ha a tasak felfújódott, engedje belőle ki a levegőt. Ezt a kombinációja a citromsavnak és a szódabikarbónának okozza.

A keveréket kézzel dolgozzuk fel, hogy kalács tészta legyen belőle. Hozzáadjuk az eszencia olajt és ismét feldolgozzuk. Ezután a keveréket belenyomjuk a formába és hagyjuk néhány napig száradni. Két nap után kivesszük a formából, és még hagyjuk szárítani. Aztán betesszük egy edénybe, amelyben tároljuk.

A használásánál kivesszünk egy darabot, a vécébe dobjuk, meg várjuk, hogy felhabzik. Ekkor a vécé kefével kitisztítjuk a vécét. Ezután leöblítjük és a vécé tiszta és szagos lesz utána.

Forrás: www.healthyfoodhouse.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.