Recept házi fagyira

Snímka obrazovky 2016-07-04 o 16.06.57

Nagyon egyszerű és gyors recept, hogy lehet otthon finom házi fagyit csinálni. Tartósító szer nélkül, fölösleges cukor nélkül, és az íze finomabb, mint az üzletinél.

Nem kell félni a nyers tojás használatától, a szalmonella miatt. A tojást a használás előtt alaposan meg kell mosni forró vízben, mert a szalmonella csak a tojás héján tartózkodik, nem pedig a tojásban.

Hozzávalók:

2 db tejszínhab

3 kanál porcukor

1 zacskó vanília cukor

3 tojás

2 db tortalap (íz nélküli)

Snímka obrazovky 2016-07-04 o 16.06.32

Elkészítés: 

Széttörjük a tojást, és szétválasztjuk a fehérjét a sárgájától.

Felverjük egyenként a tejszínhabot, a tojás fehérjét és a tojás sárgáját a cukorral.

Mindent összekeverünk.

Az edény aljára tesszük az egyik tortalapot és rá kenjük az elkészített keveréket.

Fagyasztóba tesszük 30 percre és utána kivesszük és átkeverjük. Ezt a folyamatot még 2szer megismételjük, mert a fagyasztásnál a tömeg szétválasztódik, azért fontos átkeverni.

A lefagyott tömegre rá tesszük a másik tortalapot és hagyjuk jól lefagyni, legalább másnapig.

Tags from the story
, ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.