Mit nem kellene ennünk az üres gyomorra? Ez a 7 étel nem tesz jól neki.

Snímka obrazovky 2016-08-16 o 17.21.44

Azt szokták mondani, hogy a reggeli a legfontosabb napi étel, tőle függ, hogyan fogunk működni egész nap. De legyünk őszinték, nem mindig sikerül ezt betartani.

De valamely élelmiszerek az üres gyomorra, nem jól hatnak az egészségünkre. Elkészítettük önöknek a listát, amelybe rájönnek, hogy melyek azok.

  1. Citrusfélék

A sikeres ember, úgy kezdi el a napját, hogy iszik egy pohár narancslevet – ezt a képet mutatják nekünk tévében.  De a normális életben ez nem tehetjük minden nap. Mert a citrusfélék és a levük, az üres gyomorra, gyulladást okozhat vagy allergiát.

2. Banán

A banánt már rég nem tekintjük egzotikus gyümölcsnek, mert már mindennapi összetevője lett a táplálkozásunknak. De sajnos a szervezetünknek nem olyan hasznos. Nehezebb az emésztése, és ha reggel az üres gyomorra eszi, akkor felfújódást okozhat. Emiatt nem ajánljuk a fogyasztását vagy levekbe használását üres gyomorra.

3. Nyers zöldség

A savak, amelyek a nyers zöldségben vannak, irritálhatják a gyomor nyálkahártyát. Ezért magában, nem megfelelő a reggelire, főleg azoknak, akik emésztési nehézségekkel küzdenek.

Snímka obrazovky 2016-08-16 o 17.21.53

4. Joghurt

Még ha a joghurt nem is okoz annyi rosszat, mint a citrusfélék, mégsem a legjobb választás a reggelire. A joghurtot legjobb megenni 2 órával az evés után vagy alvás előtt. Akkor segít az emésztésnek is.

5. Hideg víz

A víz az élet forrása, és ha jó emésztést akarnak, akkor bekel tartani a rendszeres vízívást. De ez vonatkozik a vízre, amelynek szoba hőmérséklete van, vagy egy picit melegebb. Fordítva a hideg víz nincs jó hatással a szervezetre, ezért ne igyák evés közben, vagy rögtön a kellés után, mert inkább sokkot okoz a gyomrának, mint jó hatást.

6. Édességek

A hasnyálmirigy reggel nem tudd teremteni elégendő inzulint, úgyhogy ha édességeket eszik reggelire, csak magának okoz kárt. Ha gyakran fog édességeket enni reggelire, az a vércukor szint emelkedik a normális szint felé és a jövőben cukorbetegséget is okozhat.

7. Kávé

A finom kávé sokak kedvenc reggelije. Biztos mindenki már legalább egyszer megitta az üres gyomorra. De a kávé irritálja a gyomrot és ez az iszogatás idővel, gyomorhuruthoz is vezethet. A kávé ívás üres gyomorra, rosszan hat a májra is.

Snímka obrazovky 2016-08-16 o 17.22.01

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.