Kiváló recept házi sajtmártásra, amely pár perc alatt készen van.

Snímka obrazovky 2016-08-29 o 18.45.16

A következő recept nagyon egyszerű, és a hozzávalók is könnyen elérhetőek. Reméljük, hogy eltaláltuk az ízüket.

Hozzávaló:

  • 500 g száraztészta (makaróni)
  • 3 liter víz
  • 1 kis kanál citromlé
  • 60 g vaj
  • 45 g finomliszt
  • 1 kis kanál mustármag
  • 1 liter tej
  • 250 g reszelt cheddar sajt
  • Só, bors
  • 50 g prézli

Elkészítés:

A tésztát főzzük 10 percig a vízben, amelybe beleöntöttük a citromlevet. A serpenyőben szétolvasszuk a vajat, beleszórjuk a lisztet és megkeverjük. Állandó keveréssel, enyhe tűzön, megpirítjuk. Hozzákeverjük a mustárt és hozzáöntjük lassan a tejen.

Állandóan keverjük és megvárjuk, még a tej felforr, és aztán hozzáadjuk a fele sajtot. Keverjük és főzzük addig, amíg a sajt szétolvad. Aztán még főzzük 5 percig. A tésztát addig leszűrjük és összeadjuk a mártással.

És aztán két lehetőség van. Ha sült tésztát akarnak, akkor készítsék így: tegyék a tésztát egy vajjal kikent tálba, és szórják meg a tetejét sajttal és a prézlivel. Sütjük 20 percig 200°C, vagy amíg a sajt a tetején aranyos színt kap.

Vagy csak egyszerűen hozzáadjuk a maradék sajtot, összekeverjük és tálalhatjuk. Csak önöktől függ, melyik módszert választják.

Jó étvágyat kívánunk ☺

Forrás: www.taracooks.com

Tags from the story
, ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.