A fényképész olyan egyedi pillanatot fogott el, amilyen csak egyszer az életben sikerül.

Capture

Egy német fényképész Birk Mobius, 2014-ben, amikor beállította a fényképezőgépén egy kis reptér mellet, még nem sejtette, hogy elfog egy olyan pillanatot, amilyet csak egyszer az életben sikerül.

A fényképész szokványos képeket készítet a Boeing 77 cargo-ról, amely Frankfurt – Leipzig útvonalon volt, amikor a vihar kerekedett és a repülőgép a szivárvány közepébe jutott – ugyan úgy, mint a villám vonalába, amely egyenesen a gépbe ütött.

A gép, amely a német AeroLogic tulajdona, biztonságosan landolt ott ahol tervezve volt, semmi károsodás nélkül. De Mobius olyan érzéssel volt érintve, hogy sikerült neki valami olyat elfogni, ami csak egyszer az életben történik, és tudta, hogy ez nap különleges volt. Később azt mondta, hogy nyilván ez volt a legnagyszerűbb és legegyediebb kép, amilyet sikerült az életében csinálnia.

A szivárvány és a villám kombinációja az, ami ezt a képet olyan szokatlannak teszi. Majdnem minden repülőgépet, legalább egyszer egy évben villámcsapás éri, ezért 1967-után, amikor ez üzemanyag tartály robbant ki, új óvintézkedések voltak befogadva, amelyek csökkentették vagy egészen kizárták, hogy ez ismétlődjön.

Capture2

A valóságban a 1967-i baleset volt az utolsó, amelynek villámcsapás volt az oka.

Nézzék meg az alábbi nagyobbított képet is, hogy lássák mi is történt pontosan.

Forrás: www.mentalfloss.com

Tags from the story
, ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.