Fekete bors és kurkuma – egy kombináció amely életeke tudna menteni.

Snímka obrazovky 2016-05-07 o 23.32.00

Legújabb kutatások mutatták, hogy a kombinációja ennek a két erős ízesítőnek, felajánli nekünk nagyon jó egészségi előnyöket. A kurkumának nagyon széles a felhasználása. Ha az ételben fogyasztjuk akkor a test felhasználja az összes tápanyagát. Így nagyon gyorsan felszívódik a bélben és a májban.

Ezért a borssal összetéve, nagyon jó hatással van az egészségünkre. A Fekete bors emeli a kurkuma felszívását a testben 200 százalékkal. A kombinációjuk segít megelőzni a rákos betegségeket, infekciókat és gyulladásokat.

A tudósok a Michigani főiskoláról rá jött, hogy ez a kombináció segít megelőzi a mellrákot, sőt segít küzdeni a mellrák ellen.

  • Fogyás – a kurkuma és bors kombinációja, nagyon effektív lehet a fogyásnál.  A borsban nagyon sok az EPSV, ami gyorsítja az anyag cserét a testben és úgy emelni a leéget kalóriát.  Valamely kutatások mutatják, hogy ez a keverék emeli a telítség érzést és úgy elnyomja az étvágyat.
  • Csökkenti a daganatokat és a fájdalmat – mind a 2 anyagnak hatással van 700 különböző génre. Azon kívül, korlátolja a szintézist és az aktivitását a 5-LOX (5-lipo-oxygenézist) és a COX2 (cyklooxigenézist-2) úgy mint a funkcióját az enzimeknek össze fügőben a daganatokkal és gyulladásokkal.
  • Tokéletes depreszió ellen – ennek a kombinációnak tökéletes anti – depreszió hatásai vannak, úgy hogy emelik a dopinamin és a szerotonin szintjét az agyban. Azon kívül csökkenti az monoamino oxidáziát aktivitását az agyban, amely magas szinten van és depreszióhoz vezet.
  • Erős rák elleni hatása van – általánosan tudjuk hogy a kurkuma felszívódása a testben, nagyon alacsony. Ezért nem régi kutatások mutatták hogy a piperin amely a Fekete borsban található és emeli a kurkuma felszívódását 1000 szer egyszerűebben.

Mell rák kutatások mutatták hogy a kurkuma és Fekete bors kombinációja, nagyon hatásos a rák sejtek eltávolításánál.

Használata – hogy tudják ennek a kombinációnak a jó hatásait felhasználni, hozzá kel adni akármilyen ételbe vagy italba, például salátákba vagy smoothieba.

Egyszerűen keverjen össze ½ kiskanál kurkumát ¼ kiskanál borssal. Egye meg, és igyon rá vizet. Ismételje reggel és este.

Tags from the story
, , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.