Egyedi módszer a paradicsom befőzésére, hogy az íze megmaradjon egész éven át.

snimka-obrazovky-2016-10-19-o-6-49-04

A nyári szezon a tetején van és kerten tele vannak finom gyümölccsel és zöldséggel. Majdnem minden kertben paradicsomot is találunk, amely nagyon finom frissen, de befőzve is. Próbálják ki a következő receptet és a paradicsom megőrizi a finom ízét egész éven át.

Öntsön a fazékba vizet és forralja fel.

snimka-obrazovky-2016-10-19-o-6-49-18

A forralt vízbe betesszük a paradicsomokat 1-2 percre. Amennyire érettek annál kevesebb idő kell nekik a forró vízben. A célunk az, hogy könnyebben lehessen meghéjazni őket.

snimka-obrazovky-2016-10-19-o-6-49-30

A forró vízből áthelyezzük a paradicsomokat hideg vízbe, amelybe 1 percig hagyjuk, hogy lehűljenek. Késsel meghámozzunk és kivágjuk a szárát. 

snimka-obrazovky-2016-10-19-o-6-49-35

Ha betartották az eljárást, a héja nagyon könnyen lejön. A paradicsomokat felvágjuk kívánt nagyságra.

snimka-obrazovky-2016-10-19-o-6-49-40

snimka-obrazovky-2016-10-19-o-6-49-48

Az üveget betöltjük paradicsommal és teli öntjük vízzel. Hozzá adunk 1 leves kanál sót és 1 leves kanál cukrot. 

snimka-obrazovky-2016-10-19-o-6-49-59

Az így elkészített üvegeket alaposan lezárjuk és betesszük egy fazékba forró vízzel. A víz a fazékban le kell, hogy fedje az egész üveget. Főzzük 45 percig. 

Ez az idő után ki vesszük az üvegeket a vízből és hagyjuk 24 órát állni. Ismét ellenőrizék, hogy jól le vannak e fedve. 

snimka-obrazovky-2016-10-19-o-6-50-08

A fedőkre nefelejcsék el ráírni a hónap és az év elkészítését. Így finom paradicsomuk lesz egész éven át. 

snimka-obrazovky-2016-10-19-o-6-50-13

Az ilyen paradicsomokat tárolják szobahőmérsékletnél, egyenes napfény kívül. Így néhány évig elállnak, persze ha nem eszik meg őket hamarabb. 

Tipp: Használják a tészták, paradicsomleves vagy mártások elkészítéséhez. 

Forrás: www.thecreativemom.com

Tags from the story
,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.