Egy történet elgondolkozásra, a nagymamának elárulta, hogy a férje megcsalja, a nagymama ezt javasolta neki

bride-663206_960_720

Ez a történet nagyszerű. Mindenki tanulhat belőle. Olvassák tovább, és megértik, hogy miért. Egy fiatalasszony a nagymamájához fordult, hogy kibeszélje magát. Elárulta neki, hogy a férje megcsalja, és hogy nehéz időszakon megy át. Először nem tudta ezt az információt feldolgozni és el akarta venni az életét. Már nem bírta tovább viselni a küszködést. És a gondok még tovább gyarapodtak.

A nagymama figyelmesen meghallgatta az unokája problémáját és aztán a konyhába mentek. Három fazék-ott tele öntött vízzel, és a legerősebb tűzre tette. Megvárták, hogy a víz felforrjon. Az egyik fazékba sárgarépát tett a másikba tojást és a harmadikba kávé magot. Hagyta főni a fazékban és nem szólt egy szót sem.

20 perc után, lekapcsolta a tüzet és ki vette az első fazékból a sárgarépát a másikból a tojást és a harmadikból a kávé magot. Aztán megkérdezte az unokájától: „mit látsz?” az unoka az felelte: „sárgarépát, tojást és kávét”. A nagyi azt mondta az unokájának, hogy fogja meg a sárgarépát. Ő megfogta, és azt mondta, hogy puha. Nagyi aztán azt mondta neki, hogy törje meg a tojást. Az unoka úgy csinált, a tojás héja megrepedt és a tojás belül meg volt főve. Aztán az unokának meg kellet inni a kávét, ami a kávé magból főtt. A nagymama csak mosolygott, amíg az unoka a kávét itta.

Snímka obrazovky 2016-07-04 o 15.55.52

Az unoka az kérdezte: „nagyi, mit jelent ez minden? Mi a poénja?„ A nagymama okosan azt válaszolta, hogy mind egy dolog ugyan annak a problémának volt kiállítva, és pedig a forró víznek. De mind egy máshogy reagált. A sárgarépa kemény és erős volt, de 20 perc után a forró vízben gyenge és puha lett. A tojás törékeny maradt a felületen, de kemény a belsőben. Csak a kávé mag maradt változatlan, minden körülményben csak ő befolyásolta a vizet.

A tapasztalt nagymama megkérdezte az unokáját: „melyik vagy te, a problémában? Hogy válaszolsz? Úgy viselkedsz, mint a sárgarépa, tojás vagy a kávé mag? Gondolkodj azon, hogy milyen vagy te. Olyan, vagy mint a sárgarépa, amely az elején kemény és erős, de ha balszerencsében szenved, akkor rögtön legyengül és elveszíti az erejét? Vagy olyan, vagy mint a tojás? Amely először hajlítható, és a balszerencsébe változik? Ingatag, vagy és ha halál, pénzügyi problémák jönnek vagy válás, akkor fanyar leszel, és a szíved megkeményedik? Vagy olyan, vagy mint a kávé mag, amely megcserélte a vizet, szóval a körülményeket, amelyek a fájdalmat hozták. Amikor a víz felforrt a kávé kiengedte az aromát és a színt. A legrosszabban jobb leszel és megcseréled a helyzetet körül? Minden rossz dolog előre hozz és tanulsz belőle?

Az amit az unokája tudósított és beismert már nem tudjuk. De próbálják meg önök is meg kérdezni, hogy tudnak leszámolni a balszerencsével?

Snímka obrazovky 2016-07-04 o 15.55.45

Tudjuk, hogy mindenki át élt valamit az életében, és hogy a rosszból is tanultak és ma már ismerik az értékét a szerencsének, szeretetnek és az egészségnek. Sok embernek nincs meg minden, de próbálnak mindenből, amit az élet hoz kihozni a legjobbat. A világos jövő, azon van felállítva, hogy elfelejtsük a múltat, egyszerűen nem mehetünk tovább, ha mindig visszanézünk a múltba.

Gondolkodjanak el rajta – amikor megszületett, mindenki körül nevetett, csak ön sírt. Élje úgy az életét, hogy a végén ön mosolyogjon, és mindenki körül sírjon.

 

Tags from the story
, ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.