Csináljanak maguknak egészséges és finom fagyit csak egy összetevőből

Snímka obrazovky 2016-06-28 o 23.07.59

A szakácsnő Faith Durand, kíváncsi volt, hogy melyik varázslatos összetevő tudja a fagyiban helyettesíteni a tejtermékeket és az édesítőket, anélkül, hogy elveszítse a finom és gyengéd összeállítását. Ha a varázs összetevő alatt a banánt képzelték el, akkor igazuk van! Ha nem, akkor nem baj, mert Faith sem tudta, amíg a testvére, el nem árulta neki, hogy a banánból szokja csinálni a fagyit. Ha a lefagyasztott banánt szétmixelik a mixerben, akkor krémes, lágy és finom fagyit kapnak belőle. Valakinek ez nem újság, de miért nem adjuk tovább azoknak, akik még nem halottak erről a banán csodáról. Nem muszáj csak a banánnál maradni, kipróbálhatják más összetevővel is, mint a mogyoró vaj, nutella, méz, mogyoró, kakaó, fahéj. Akár mi, amit szeretnek.

Egy pillanat alatt, ki tudnak egy banánból varázsolni egy frissítő, finom és egészséges fagyit, cukor és zsír nélkül. Nyári napokon ez egy megfizethetetlen felfrissítés. 

Hozzávaló 2 porcióra:

2 banán

Folyamat:

A banánt lehámozzuk, feldaraboljuk és üveg edénybe vagy fagyasztó zacskóba tesszük és lefagyasztjuk legalább 2 órára, de legjobb egész éjszakára.

Snímka obrazovky 2016-06-28 o 23.07.23

Amikor a banán le van fagyva, mixerbe tesszük, és mixeljük. Először a banán úgy fog ki nézni, mint a szétesett darabok, de mixeljék tovább, ne hagyják abba.

Snímka obrazovky 2016-06-28 o 23.07.32

Egy idő után a banán úgy fog ki nézni, mint a zabkása, a tömeg finom lesz, de még darabok lesznek benne. Ezért mixeljék tovább, hogy a tömeg sima és krémes legyen.

Snímka obrazovky 2016-06-28 o 23.07.41

A fagyit rögtön tálalhatjuk és ehetjük, de enyhén, szétfagyott lesz. Azért jobb egy kis időre visszatenni a fagyasztóba.

Snímka obrazovky 2016-06-28 o 23.07.47

Ha a banán fagyit ki akarják tökéletesíteni, elég a mixerbe tenni a vége előtt egy másik összetevőt, például nutellát, mogyoró vajat, mézet, fahéjat, kakaót vagy mogyorót. Ne féljenek kísérletezni és próbáljanak ki új ízeket.

Forrás: www.creativelife.com

Tags from the story
, ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.