10 mondat, amelynél az anyukánk sír és mi nem is tudunk róla

Snímka obrazovky 2016-07-04 o 10.00.50

Egy nap, az a ember aki életet adott nekünk elmegy. És mindennél legjobban sajnálni fogja azt, hogy nem tudott bocsánatot kérni néhány szóért.

Pár hónappal ezelőtt egy barátnőmnek meghalt az anyukája. Az elején jól tartotta magát, de aztán elfogyott az ereje. Egyszer megkérdeztem tőle „na hogy vagy?.” És ő nem bírta ki…

Olyan nagyon sírt. Néhány óra sírás után, megtörölte a könnyeit és remegő hanggal azt mondta: „tudtam, hogy ez fog történni, mert anyukám beteg volt, csak azt sajnálom nagyon, hogy nem érkeztem bocsánatot kérni azokért a szavakért, amelyek úgy megsértették.” A barátnőm sokáig beszélte ki magát, és nekem egyszerre csak azt támadt a fejemben, hogy mi lenne, ha az én anyukám nem lenne már holnap itt.

Rossz érzés fogott el, mert én is sokszor nem találtam időt az anyukámra, és ami még rosszabb, nagyon keveset mondtam neki, hogy szeretem…

1. Nincs mikor

Az anyukánk 9 hónapig hordott, sok éjszakán át nm aludt, amikor kicsik voltunk, sokat dolgozott, hogy megadjon nekünk mindent, amire szükségünk volt, és amit akartunk. Korán reggel kelt, késő este még főzött, hogy legyen másnapra, takarított, pedig legszívesebben lefeküdt volna. Mindig meghallgatott minket, megsajnált, megszeretett, és soha sem válaszolta a kérésünkre azt, hogy nincs mikor.

2. Ki nem állhatlak

És ő szeret minket. Mindegy, hogy sikeres üzletember vagy aki járja a világot, vagy kis hivatalnok, vagy egy balszerencsés aki mindig pénzt kér.

3. Ezt nem fogom enni, bocsi 

Hát akkor menjenek és főzzenek magunknak egyedül valamit. Anyuci másfél órát ált a tűzhelynél. Nem ízlik? Próbáljanak meg főzni valami jobbat akkor.

Snímka obrazovky 2016-07-04 o 10.00.40

4. Így neveltél fel

Lehet, hogy anya hibákat csinált a nevelésben, de mindig próbált olyan embert faragni belőlünk, hogy büszke lehessen. Ha el tudják ismerni a saját rossz tulajdonságait, akkor tudnak is rajta dolgozni, hogy eltávolítsák.

5. Úgy sem érted meg

Na és akkor? Anyu mindig próbál megérteni minket és valamikor mentséget is találni a viselkedésünkre.

6. Keveset olvasol 

Tudod hány hirdetést olvasott, amíg ezt a kis lakást, amelyben olyan jól érzed magad meg tálállta? És hány receptet olvasott el, hogy főzzön neked valami finomat?

7. Műveletlen vagy, még fő iskolád sincs, hagyjad meg magadnak a tanácsokat

Azért anya át ment egy olyan élet iskolán, hogy mi el sem tudjuk képzelni. És a műveletlenségével annyi pénzt tudott keresni, hogy megfedje az összes kellékünket.

Snímka obrazovky 2016-07-04 o 10.00.32

8. Bocsi, hogy nem jövök a születésnapodra (Karácsonyra) 

Minden anyukának nehéz rá jönnie, hogy a szeretett kincse már felnőtt. Az utolsó 20 évben (valamikor még tovább) minden gondolata önök körül forgott. Hogy éljen tovább? Az anyukák ekkor tanulnak újra élni, de mindig türelmetlenül várják a látogatásukat.

9. Nem szerettél elégé 

Úgy szeretett, ahogy tudott. Lehet, hogy nem annyira amennyire önök akarták volna, de egész szívből.

10. Elrontottad az életemet, nem vagy az anyám 

Valami ilyet az anyuknak soha sem mondhatna. Soha, semmi körülménynél. Soha.

 

Tags from the story
, ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.