10 meglepő és rejtett módszer, ahogy a kutya mutatja nekünk a szeretettét.

Snímka obrazovky 2016-07-20 o 21.00.59

Mindig kívántam, és valamikor még kívánom is, hogy olyan képességem legyen, mint a filmben Dr.Dolittle-nek. Tudni, hogy a kutyák mit gondolnak, mit éreznek, és még ha beszélni is tudnának… nem lenne rossz.

Például, hogy minek ugat a kutyám a pórszívóra? Erre és hasonló kérdésre, nem kapok választ olyan hamar, de a fejlődés és a tudománynak köszönhetően tudjuk, hogy a kutyánk szeret minket.

A tudósoknak sikerült rájönni, hogy a kutya és az ura együttélésének köszönhetően a kötelék úgy van összekötve, hogy a kutyák kialakítottak egy egyedi módszert, hogy mutassák meg a szeretetüket az emberekhez. A jelek picik és valamikor nem világosak, de mi 10 tippet hozunk önöknek, amelyek szerint biztosan fogják tudni, hogy a kutyájuk szereti önöket.

  1. Egyenesen a szemükbe néz

Amikor a kutya játszás vagy a kényeztetés közben egyenesen a szemükbe néz, a testben feloldódik az oxitocin hormon, amely elégedett érzéssel áraszt el. Ez ugyanaz a hormon, amely segít az új anyáknak köteléket alkotni a kisbabával. Ha ki akarják próbálni a kutyusukkal akkor ne úgy csinálják, hogy haza jönnek, és bámészkodni fognak a kutya szemébe. Inkább próbáljanak szem kontaktot felvenni a kutyával mindennapi rutinnál.     Snímka obrazovky 2016-07-20 o 21.01.08

2. Ásít, amikor ön is ásít

Az ásítás ragályos, és nem csak az emberekre vonatkozó. Ásítanak a kutyák is, amikor ásít az ember, akit imádnak. A kutatások azt mutatták, hogy amikor az emberek valaki után ásítanak, így az összetartozásukat mutatják. Az is lehetséges, hogy a kutya ásítása együtt az emberivel, a kölcsönös kapcsolatot mutatja. A kutya nem ásít, ha valaki ismeretlent lát ásítani, úgyhogy a kötelék biztos létezik. Snímka obrazovky 2016-07-20 o 21.01.14

3. Támaszkodik önre

A kutya valamikor támaszkodik az emberre, mert valami felkavarta, vagy azt akarja, hogy csináljon valamit vagy, hogy vigye el valahová.  A támaszkodás a rokonszenv kifejezése is.

4. Az evés után cirógatni akar önnel

A kutyakedvelők tudják, hogy a kutyák az étellel vannak motiválva. Amikor megesznek mindent, ami a táljukban van, akkor a további lépésükkel mutatják, hogy mi nekik a másik legfontosabb.

Figyeljék, hogy viselkedik reggel és este. Ha simul önhöz rögtön az evés után, akkor ez biztos szerelem lesz. Snímka obrazovky 2016-07-20 o 21.01.21

5. Emeli a szemöldökét 

Azt gondoljuk, hogy legjobban értjük a kutya viselkedését a farka alapján, de az igazság az, hogy az arc kifejezése, sokkal jobb mutató. A nem régi japán kutatásban, a kutyák kipróbálták a találkozást a gazdájukkal, ismeretlen emberrel, a kedvenc játékukkal és egy dologgal, amit nem szeretnek. Amikor meglátták a gazdájukat, rögtön fölemelték a szemöldöküket (főleg a balt), és amikor az ismeretlennel találkoztak, akkor alig mozdították az arcukat, csak a jobb szemöldöküket.

Amikor a kedvenc játékukat látták meg akkor fölemelték és hátratolták a bal fülüket, és amikor a nem kedvelt dolgot látták meg, akkor fordítva a jobb fülüket mozdították.

A kutatás azt mutatja, hogy a kutya a dolgokra és az emberekre, akit és amit nem ismernek sokkal hátrafogottabb. Snímka obrazovky 2016-07-20 o 21.01.29

6. Nyugodtan nézi, ahogy elmegy 

Valamely emberek azt gondolják, hogy ha a kutya pánikba esik es ideges, amikor elmennek annak a jele, hogy szereti őket.

De ez nem egészen igaz. Ha a kutya nincs a bőrében, amikor elmegy, ez azért van, mert a kutya inkább a különválástól van, mint a szeretettől. Ha a kutya a helyére fekszik, vagy elfogadja azt, hogy elmegy, ez azt jelenti, hogy szereti önt és hogy biztos abban, hogy visszajön.  Snímka obrazovky 2016-07-20 o 21.01.34

7. Megőrül a boldogságtól, amikor hazajön

Mindenki kivételesnek érzi magát, ha hazajön és a kutya boldogan feszengeti a farkát, és elhozza a kedvenc játékát és ugrándozik, mint a kenguru.

Mi örülünk ennek, mert így mutatják nekünk, hogy milyen nagyon szeretnek minket.Snímka obrazovky 2016-07-20 o 21.01.41

8. Alszik az ön szobájában

A következő módszer, hogy tudjuk, hogy a kutya szeret minket, az hogy figyeljük, hol szeret legjobban aludni. Ezen lehetne polemizálni, de ha a kutya az ágyában akar aludni annak ellenére, hogy ön tiltakozik, ez azt jelentheti, hogy szereti önt. És azt is kipróbálják, hogy hűséges-e, mert a kutyák mindig meg voltak szokva, hogy csoportba éljenek, vagy több kutyával, vagy emberekkel. Ez az oka annak miért a megelégedettebb az ön társaságában. Snímka obrazovky 2016-07-20 o 21.01.46

9. Elhozza önnek a kedvenc játékát 

Az, hogy a kutya elhozza önnek a játékát, nem csak azt jelenti, hogy játszani akar. Ez annak is a jele, hogy szereti önt, de annak is, hogy önre néz, mint a „falka vezérre”.

Emiatt akarja önt megörvendeztetni és hozza el önnek a kedvenc fütyülős játékát vagy labdáját. Már maga a játék megosztással csinálja a kutya önnel a töretlen köteléket.

10. Élvezi az ön szeretetét

Szereti a kutyáját? Mert a kutyák természetesen ki tudják érezni a szeretetüket, hogy szeretik-e vagy sem.

Ha nem, akkor önök sem várhatják el, hogy a kutya szeretni fogja. Mert, ahogy a szólás szól „a szél nélkül a levél szem mozdul”. Snímka obrazovky 2016-07-20 o 21.01.54

Forrás: www.littlethings.com

Tags from the story

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.